project. verbouwing woning

locatie. kortenberg

status. opgeleverd 2020

aannemers. de tegelman - pur-isolations - benny schellens - willems tecno

verbouwing van een woning met oog voor circulair bouwen.

Een perceels- brede leefruimte met grote ramen op de tuin. Een hoog plafond met zichtbare houten balken.

Bij deze verbouwing werd zoveel mogelijk het principe van circulair bouwen toegepast. Zo werd alle puin van de afbraak ter plaatse vergruisd en gebruikt als onderfundering voor het terras in gepolierd beton. De gevelstenen van de oude achterbouw werden opgekuist en gebruikt in de nieuwe achtergevel.

Gebruik van gepolierd beton en hout als rudementaire materialen.

De combinatie van een nieuwe condensatie gaswandketel, ventilatie systeem C+, de doorgedreven isolatie wordt een uitzonderlijk laag E-peil gehaald voor deze verbouwing.